Soundcraft

Opgericht in 1973, zette Soundcraft meteen de toon met de Series 1, de eerste mengtafel in een flightcase. Begin jaren ‘70 begon men net met touren en daardoor werden verplaatsbare mengtafels al snel erg populair onder bands en verhuurbedrijven die als paddenstoelen uit de grond schoten.
Al snel werden er meer producten gemaakt en de mengtafels kregen al snel de reputatie van uitstekend klinkende mengtafels waaraan vaak nog gerefereerd wordt als de ‘Britse Sound’.

De Vi-series zijn het langverwachte antwoord van Soundcraft op de digitale mengtafelrevolutie. Ontwikkeld samen met zusterbedrijf Studer zijn de Vi-series het beste van beide bedrijven.
Bedieningsgemak blinkt uit door onder andere de zeer gebruiksvriendelijke Vistonics touch-screens en de zeer duidelijke lay-out van de mengtafels terwijl er aan kwaliteit van de audio niets wordt ingeboet door gebruik van de hoogwaardige componenten die ook door Studer gebruikt worden. Uit het feit dat zelfs de meest a-digitale technicus zeer snel met deze mengtafels overweg kan, blijkt nog maar eens hoe goed men heeft nagedacht over het ontwerp van deze serie.

Een all-in-one oplossing wordt geboden door middel van de Si-series welke alle in en outputs op de mengtafel hebben zitten. Ook deze serie is zeer eenvoudig van opzet en is zeer gebruiksvriendelijk.

De digitale mengtafels van Soundcraft zijn reeds van de derde generatie digitale mengtafels en zijn dus volledig voorbereid op de toekomst. Voor beide series is er ook “off-line” software beschikbaar.