CUE 2016 groot succes

25-01-2016


 
Soundworks breidt uit met Adamson E12

26-08-2015

Soundworks, al jaren trouwe Adamson gebruiker breidt zijn inventaris uit met 16 Adamson E12.


 
De nieuwe Adamson S-Series

Adamson System introduceerd de complete S-Series familie. De nu al zeer populaire serie is al reeds aangeschaft door: Production Partners, RBS, HRS, Hoevenaars, Stagelight. Het theaterhotel de Oranjerie Roermond heeft de primeur als eerste theater met een volledig Adamson S-Series systeem.

Bekijk hier de Adamson S-Series introductie film!

 
RBS en HRS gaan voor S10

26-06-2015

RBS Show Equipment uit Raamsdonksveer is de trotse eigenaar van 12 Adamson S10 line array kasten.

Ivo Bergmans laat weten erg onder de indruk te zijn van de Adamson S10 topkasten en heeft na het luisteren van het S10 systeem niet lang hoeven nadenken en heeft voor het Adamson S10 gekozen.

Ivo Bergmans: 06-52316765

www.rbsshowequipment.nl

 

HRS geluid, licht en video

Jeroen Hoogveldt van HRS heeft de inventaris van zijn bedrijf uitgebreid met 8 Adamson S10 topkasten. Zo zegt hij, “met deze investering heb ik mijn bedrijf naar een hoger level gebracht”.

Jeroen Hoogveldt: 06-46273473

www.hrsglv.nl

Beide bedrijven maken regelmatig tevreden gebruik van elkaars inventaris.

 
Nieuwe Soundcraft mixers voor De Vorstin

08-12-2014

Het geluidsteam van De Vorstin te Hilversum heeft gekozen voor nieuwe geluidstafels van Soundcraft. Voor het team was het gebruikersgemak, klank en de grote acceptatie van de Soundcraft mengtafels één van de redenen om hiervoor te kiezen.

 
Kijkje achter de schermen

Dit de eerste film in de video serie van Adamson "behind the curtains", in deze film nemen we een kijkje achter de schermen bij John Lemon. Hij is onder andere FOH-mixer geweest van Beck, Janet Jackson, The Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails en op dit moment mixer van de Amerikaanse singer-songwriter Ray LaMontagne en the Supernova tour.

https://vimeo.com/103331498

In de volgende maanden kunnen we ook films verwachten van de Adamson Energia Partner PRG/EML Belgie tijdens het Rock Werchter Festival. In oktober zal de film gepubliceerd worden over de Imagine Dragons FOH techneut, Scott Eisenberg.

 
Doornroosje kiest voor Adamson Energia

22-07-2014

Ook Doornroosje, het poppodium in Nijmegen heeft gekozen voor Adamson Systems als geluidssysteem! 1 oktober zal dit geheel nieuw gebouwde poppodium gelegen naast het nijmeegse station geopend worden.

In de grote zaal zullen de twaalf E12 topkasten in combinatie met acht E218 baskasten hun werk gaan doen.

Een conventioneel systeem bestaande uit vier SX18 topkasten en vier A218 baskasten zullen in de kleine zaal te horen zijn.

 
FOH technicus Tom Zeeman kiest voor Heil PR-48 en PR-28

“Ik was op zoek naar een microfoon set die makkelijk was in te zetten tijdens de vele festivals die ik in de zomer doe. Het mooie van deze set is dat ik niet eerst moet EQ-en want daar is meestal niet de tijd voor.

De PR-48 en PR-28 passen perfect in het gene wat ik wil,” zegt Tom Zeeman.

 
Ad van de Berg kiest voor de Heil PR-30

Ad van den Berg bekend van de MoonKings, heeft na uitvoerig testen met verschillende merken microfoons, gekozen voor de Heil PR-30 dynamische groot membraam microfoon.

De microfoon heeft een extreme definitie met de eigenschap dat hij zeer muzikaal blijft klinken.

De PR-30 zorgt voor een strak en uitgesproken klank over groot frequentie bereik.

 
Tilburg’s Poppodium 013 kiest voor Adamson Systems

17-03-2014

Sound and Light Import is verheugd aan te kondigen dat 013, het grootste live- muziek podium in Nederland, heeft besloten om hun grote zaal (de Jupiler Hall) volledig op te waarderen met een Adamson geluidssysteem.

Gelegen in het centrum van Tilburg, was 013 de eerste concertzaal in Nederland dat speciaal gebouwd is voor live muziek. Sinds de opening in 1998, hebben al veel artiesten opgetreden als Robbie Williams, Nine Inch Nails, Muse, Snoop Dogg, Damien Rice, Kraftwerk, 30 Seconds To Mars, Slayer, Queens Of The Stone Age, Sigur Rós, Editors en Interpol.

De Jupiler Hall biedt op dit moment plaats aan maximaal 2000 personen. Met de huidige uitbreidingsplannen zal de capaciteit toenemen tot 3000 mensen. De zaal staat bekend om zijn U-vormige balkon en zijn oplopende trappen. De zaal blijft daardoor, ondanks de capaciteit, altijd intiem. Door het unieke ontwerp van de zaal is er vanaf iedere plek uitstekend zicht op het podium.

"Na maanden van uitgebreide demo's, met een aantal uitstekende systemen, kwam het Adamson systeem als beste uit de bus", vertelt Herbert van Sloun, hoofd van de productie bij 013. "Door onze criteria over geluidskwaliteit, de ondersteuning van de organisatie achter het systeem, de rider-vriendelijkheid en de operationele kosten was het kiezen voor Adamson de enige logische beslissing”.

Het nieuwe PA-systeem zal worden ingezet op diverse optredens, van kleinere muzikale acts tot heavy rock shows en elektronische dansmuziek. Het systeem bestaat uit achttien Energía E15 kasten - twee arrays van negen - opgehangen links en rechts van het podium met drie Spektrix kasten aan weerszijden om als down-fill te fungeren. Vier Spektrix kasten aan weerszijde zullen als In-fill gebruikt worden. De front-fill wordt verzorgd door vier Adamson Point Concentric PC 8 luidsprekers. Twee Point 12 luidsprekers worden gebruikt voor outfill en twaalf nieuwe Adamson Energía E218 subwoofers zullen zorgdragen voor het laag.

“Zowel het publiek, de 013 medewerkers, de 013 geluidstechnici en gasttechnici werden letterlijk en figuurlijk weggeblazen door het geluid van de Adamson E15”, zo concludeert van Sloun. "We kunnen nauwelijks wachten om het systeem in huis te hebben en er mee aan de slag te gaan”.

 

Lees meer...


www.013.nl

www.adamsonsystems.com 
Ampco Flashlight Group kiest voor Adamson E15 en E12

Het vertrouwen in de Adamson Energia Serie wordt nogmaals getoond. Na een goede demo in het Gelredome heeft de Ampco Flashlight Group gekozen voor het Adamson E15 en E12 systeem.

Wij wensen Ampco dan ook veel werk en luisterplezier.

www.ampco-flashlight.com

 
Hoevenaars kiest voor Adamson E15

25-07-2013

Ook Hoevenaars Licht Geluid Video BV is trotse eigenaar van het nieuwe E15 systeem. Met 18 E15's is Hoevenaars de 2de Energia Partner in Nederland!

www.hoevenaars.nl

 

 
Point Series van Museum Boerhaave

23-07-2013

Het museum Boerhaave uit Leiden kiest voor Adamson Point Serie in hun interactive ruimtes. De installatie is volledig gedaan door ALV Productions uit Leiden.

Meer info:

www.alvproductions.nl

www.adamsonsystems.com

 

 
Box of Doom

23-07-2013

Box of Doom is de oplossing voor gitaar versterking. De Box of Doom is een isolatie kast met een gesloten compartiment voor de speaker en heeft de mogelijkheid om deze te versterken met twee microfoons. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende speakers welke snel kunnen worden verwisseld.

De ontwerper van de Box of Doom "Sylvester Vogelzang-de Jong" heeft gekozen voor de grootmembraam Heil PR30 en de PR22UT, deze 2 microfoons van Heil blijken een goede combinatie met de Box of Doom.

Meer info: http://www.boxofdoom.nl/

 

 
Bert Meulendijk kiest voor HEIL

18-06-2013

Bert Meulendijk één van Nederlands meest gewaarde gitaristen heeft na uitvoerig testen live en in de studio zijn microfoon collectie uit gebreid met 1x Heil PR30 en 1x Heil PR22UT

 
Eerste E15 set in Nederland!

18-04-2013

Met trots mag Sound and Light Import bekend maken dat Stagelight uit 's-Hertogenbosch hun Adamson inventaris heeft uitgebreid met 24 Adamson E15 kasten. Voor Stagelight waren klank, geluidsdruk, algemene acceptatie en het gemak van de rigging belangrijke punten om voor de Adamson E15 te kiezen.


www.stagelight.nl
www.adamsonsystems.com

 

 
Adamson's E15 wint Readers Choice Award

In de categorie "large arrays" heeft het nieuwe E15 systeem van Adamson een "Readers' Choice Award" gewonnen. Adamson ontving de prijs van de website ProSoundWeb.com.

Lees hier het artikel over de E15: www.prosoundweb.com

 

 
Olivier Gerard over Heil

Olivier Gerand (Simple Minds) over Heil:

 

"I Love to work with The Pr 31 and the PR 30.

The mikes are very natural sounding no harsh in the highs and very punchy in the low mids.

 

I use the PR 30 on guitars. They match perfectly with my ribbon mikes. You push up the faders and the guitars would cut through the mix providing extra presence and energy.

I use the pR31 on Snares. Once again the punch of the mike, without any EQ or compressor gives you a good steady and natural feel with a much better signal noise rate.

And, important thing in the close miking technique, with their great tight cardioid pattern, you really lose all sounds around your source due to the incredible rear and side rejection.

The PR 28 for toms does is to, great punch and great isolation.

 

Those mikes are a very good choice. Great affordable mikes that do the job or even just that bit more !"

 

Aldus Olivier Gerard FOH Sound Engineer van de Simple Minds.

 
Sneak-previews Adamson E15

 

 
Nieuw van HEIL de PR 31BW

De Pr31 is afkomstig van de PR 30 deze microfoon is alleen groter. Op verzoek van diversen FOH geluidstechnici is toen de PR31BW door ontwikkeld.

Deze microfoon is zeer geschikt voor under head voor cymbal’s hij heeft een -40 db feedback gevoeligheid op de achterkant.

De microfoon is een regelrechte aanval op de SM57 en je kunt hem dan ook voor meerdere doeleinde gebruiken zoals voor : Gitaar, snare, tom’s, blazers, accordeon etc.

Specs

  • 4" PR 30 that exhibits all specs of the PR 30
  • -40 dB of rear and side rejection
  • perfect low profile answer for toms
  • perfect low profile answer for toms

 

 
«StartPrev12NextEnd»

Page 1 of 2