Heil Sound

Heil Sound Ltd. is opgericht door Bob Heil in 1966 en maakt microfoons die van absolute wereldklasse zijn. Het bedrijf maakt dynamische microfoons die hun toepassing in alle delen van de audio-industrie vinden. Kenmerkend voor de microfoons is dat ze bijzonder geschikt zijn op een plaats waar men de klank van een condensator wil, maar niet de overspraak .

Door de jaren heen heeft Heil Sound Ltd. garant gestaan voor vele innovatieve ontwikkelingen op het gebied van professionele audio en staat momenteel aan de top als ontwerper en fabrikant van dynamische grootmembraam microfoons voor live, studio en broadcast-toepassingen. De microfoons hebben vrijwel allemaal gemeen dat ze voor een breed scala aan toepassingen geschikt zijn zoals vocalen en zowel acoustische als electrische intrumenten.

Bob is een van de pioniers in de live audio industrie en was werkzaam voor onder andere; The Greatful Dead, The Who, Joe Walsh, Jeff Beck en Peter Frampton om er maar een paar te noemen. Tevens was hij steevast van de partij bij vrijwel elke grote tour in de 60- en 70-er jaren.

Zowel Heil Sound als Bob Heil zelf hebben diverse prijzen gewonnen, waaronder de allereerste “Pioneer Award” van de Audio Engineering Society en de “Parnelli Award”.
In 2007 werd Bob Heil uitgenodigd om, in de Rock and Roll Hall of Fame,een selectie van zijn, historisch belangrijke, producten neer te zetten. Hier staan onder andere de eerste modulair opgebouwde mengtafel (de ‘Mavis’), de, custom gebouwde, quadrafonische mengtafel welke gebruikt werd op de “Quadrophenia Tour” en de allereerste Heil “Talk Box”.
Bob is de eerste fabrikant die opgenomen is in de Rock and Roll Hall of Fame.

 
 

Heil Logo